Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
13. júna 2023, 9:35
Čas čítania 0:54

V Trenčíne pred koncertom Rammsteinu hrozí „extrémne zdržanie“ na cestách. Mesto zverejnilo inštrukcie, doprava bude paralyzovaná

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na koncert nemeckej kapely Rammstein, ktorý sa uskutoční v stredu 14. júna, sa chystá približne 40-tisíc ľudí.

V stredu 14. júna sa v Trenčíne uskutoční koncert populárnej nemeckej kapely Rammstein, na ktorý by malo doraziť až 40-tisíc ľudí z celého Slovenska a okolitých krajín.

Mesto žiada všetkých návštevníkov, aby sa pripravili na výrazné zdržanie a uprednostnili prostriedky hromadnej dopravy, uvádza mestský portál trencin.sk.

„Mesto Trenčín, žiaľ, podľa platnej legislatívy nevie zaviesť špeciálne opatrenia na infraštruktúre štátu či župy. Na cesty I., II. a III. triedy nevieme uskutočniť ani jednoduché úpravy jazdných pruhov v križovatkách,“ informuje mesto.

Vedúci útvaru mobility Mestského úradu Trenčín Róbert Hartmann však uvádza, že sa organizátori pomocou prenosného dopravného značenia budú snažiť rozptýliť dopravu už od Piešťan tak, aby smerovala na viacero ciest. „Obyvatelia mesta a priľahlých obcí musia v deň koncertu počítať s rozsiahlymi popoludňajšími kolónami,“ dodáva Hartmann.

Mesto zverejnilo tabuľku s predpokladaným zdržaním

Vzhľadom na veľký záujem o koncert nemeckej skupiny musia vodiči počítať s dopravnými kolónami a značným zdržaním, ktoré sa v priebehu dňa bude predlžovať.

19. apríla 2024, 14:00 Čas čítania 1:51 Toto je 5 dôvodov, ktoré ťa prinútia zvážiť kúpu e-kolobežky. Je to lacnejšie, než si možno myslíš Toto je 5 dôvodov, ktoré ťa prinútia zvážiť kúpu e-kolobežky. Je to lacnejšie, než si možno myslíš

Zlepšiť situáciu by však mala kyvadlová doprava, ktorú bude zastrešovať SAD Trenčín, a. s., počas celého dňa. „Celý deň budeme monitorovať situáciu a podľa potrieb budeme nasadzovať viac alebo menej vozidiel,“ uviedla pre Trenčiansky štandard hovorkyňa Ivana Strelcová.

Mesto Trenčín zverejnilo tabuľku s predpokladaným zdržaním, ktorá má informačný charakter.

ČasPredpokladané zdržanie na cestách
8.00 – 12.00Bez zdržania alebo mierne zdržanie
12.00 – 14.00Zdržanie
14.00 – 16.00Výrazné zdržanie
16.00 a neskôrMimoriadne až extrémne zdržanie
Domov
Zdieľať
Diskusia