Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
14. júna 2023, 16:58
Čas čítania 0:29

Najvyšší súd potvrdil odmietnutie obžaloby na Roberta Kaliňáka a Jozefa Brhela. Dôvodom sú závažné procesné chyby

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prokurátor so sťažnosťou neuspel.

Najvyšší súd SR potvrdil odmietnutie obžaloby na exministra vnútra Roberta Kaliňáka a podnikateľa Jozefa Brhela st. za zločin podplácania. Dôvodom sú závažné procesné chyby, ktorými boli porušené práva obvinených na obhajobu. 

Súd o tom rozhodol na stredajšom neverejnom zasadnutí, keď zamietol sťažnosť prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu z 3. apríla ako nedôvodnú. „Senát NS SR dospel k záveru, že je potrebné obžalobu odmietnuť a vrátiť ju prokurátorovi, pretože trpí závažnými procesnými chybami,“ priblížila hovorkyňa.

Prokurátor ÚŠP podal na ŠTS obžalobu na Roberta Kaliňáka a Jozefa Brhela st. 28. marca. Národná kriminálna agentúra ich obvinila ešte začiatkom februára. Polícia vtedy priblížila, že údajne poskytli úplatok osobe v riadiacej funkcii Finančnej správy SR. Obaja vtedy označili obvinenie za politicky motivované.

kaliňák
Zdroj: TASR/Ján Krošlák, TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia