Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
15. júna 2023, 12:15
Čas čítania 0:41

Do Vysokých Tatier v lete nechoď autom, treba rátať s veľkým zdržaním. Úrady vydali varovanie pre Slovákov s dovolenkovými plánmi

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na viacerých cestách pod Tatrami aktuálne prebiehajú rekonštrukčné práce, vodiči musia počítať so zdržaním.

Prešovský samosprávny kraj vydal upozornenie pre všetkých turistov, ktorí plánujú letné dovolenky vo Vysokých Tatrách. Na cestách momentálne prebiehajú viaceré práce a vodičom hrozí zdržanie, informovala samospráva v tlačovej správe.

„Upozorňujeme preto všetkých turistov a tých, ktorí si naplánovali letné dovolenky vo Vysokých Tatrách, aby rátali so zdržaním na cestách, a ak je to možné, uprednostnili najmä železničnú dopravu,“ uvádzajú v príspevku na Facebooku.

Cesty pod Tatrami prechádzajú komplexnou rekonštrukciou, ktorá je potrebná pre nevhodný stav vozovky. Dokopy by mali cestári zmodernizovať až 43 kilometrov ciest od Podbanského po Tatranské Matliare.

Ciest sa nikto nedotkol viac ako 50 rokov

„Aktuálne sa pracuje na 7 úsekoch od Podbanského po Tatranské Matliare. Ide o 43 km úsek, na ktorom sú viaceré dopravné obmedzenia – umiestnených je 21 semaforov, 19 dočasných dopravných značení a 9 regulovčíkov,“ ozrejmili situáciu na cestách.

Na siedmich úsekoch pracuje dokopy až 250 ľudí, ich počet sa však s príchodom ďalšej techniky v priebehu nasledujúcich mesiacov ešte zvýši. Ide o prvú rekonštrukciu vybraných úsekov po viac ako 50 rokoch bez opráv a modernizácie.

Domov
Zdieľať
Diskusia