Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Kamila Šebestová
15. júna 2023, 15:33
Čas čítania 0:31

Poslancov sme sa pýtali, či dostal Dědeček spravodlivý trest v porovnaní s trestami za marihuanu. Výnimočne sa zhodli

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nedávno sme si vypočuli súdny verdikt o nehode, ktorá otriasla Slovenskom. Poslanci nám v ankete prezradili, čo si o ňom myslia.

Nedávno sme si vypočuli súdny verdikt o nehode, ktorá otriasla Slovenskom. Dušan Dědeček dostal 15-ročný trest za usmrtenie piatich ľudí na zastávke Zochova, keď šoféroval pod vplyvom alkoholu obrovskou rýchlosťou. Rodiny obetí považujú toto rozhodnutie za nespravodlivé a žiadajú vyšší trest.

Dědeček si svoj trest odpyká v ústave na výkon trestu odňatia slobody s minimálnym stupňom stráženia. Dostal aj desaťročný zákaz činnosti v podobe šoférovania motorových vozidiel a trojročný ochranný dohľad.

Viacerí ľudia po verdikte súdu porovnávali prípad s trestom pre Jozefa Šípoša, ktorý dostal podobnú výšku trestu – 15 rokov za pestovanie marihuany. Jozefovi Šípošovi bol nariadený aj dvojročný ochranný dohľad a protitoxikomanické liečenie ambulantnou formou. Okrem toho mu štát zhabal dom. 

Zaujímalo nás, čo si o týchto dvoch prípadoch myslia poslanci. Prekvapilo nás, že sa výnimočne zhodovali v názoroch. 

8. júna 2023, 13:51 Čas čítania 0:51 AKTUÁLNE: Dušan Dědeček dostal za nehodu, pri ktorej zabil piatich ľudí, 15-ročný trest odňatia slobody AKTUÁLNE: Dušan Dědeček dostal za nehodu, pri ktorej zabil piatich ľudí, 15-ročný trest odňatia slobody

„“

Domov
Zdieľať
Diskusia