Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
16. júna 2023, 6:45
Čas čítania 1:09

Od kapely Rammstein sa dištancujú partneri. Svetoznáme vydavateľstvo už pozastavilo aktivity, ktoré sú pre skupinu kľúčové

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Vydavateľstvo Universal Music vydalo všetky nahrávky skupiny Rammstein od debutového albumu Herzeleid, ktorý vyšiel v roku 1995.

Jedno z najväčších hudobných vydavateľstiev na svete Universal Music vo štvrtok oznámilo, že v súvislosti s obvineniami, ktorým v súčasnosti čelí nemecká skupina Rammstein, „až do odvolania pozastavila marketingové a propagačné aktivity k nahrávkam kapely“. 


Na vyjadrenie Universal Music k obvineniam voči Rammsteinu, predovšetkým jeho frontmanovi Tillovi Lindemannovi, už podľa denníka čakali mnohí predstavitelia hudobného biznisu. Spoločnosť doposiaľ mlčala, vo štvrtok popoludní však k záležitosti vydala vyhlásenie.

Dočasne pozastavili marketingové a propagačné aktivity

„Obvinenia voči Tillovi Lindemannovi nás šokovali a najviac si vážime ženy, ktoré sa v tomto prípade tak odvážne verejne vyjadrili. Sme presvedčení, že úplné objasnenie týchto obvinení, aj zo strany úradov, je nevyhnutné a je aj v záujme celej kapely. Po zverejnení obvinení sme dočasne pozastavili marketingové a propagačné aktivity k nahrávkam kapely,“ uvádza sa vo vyhlásení Universal Music.


Universal okrem toho poukázal na to, že obchodné vzťahy s kapelou sa týkajú napríklad predaja nahrávok, nie však koncertov alebo merchandisingu. Universal vydal všetky nahrávky skupiny Rammstein od debutového albumu Herzeleid, ktorý vyšiel v roku 1995.


V uplynulých dňoch vznieslo obvinenia voči Lindemannovi – prevažne anonymne – viacero žien. Opisovali situácie, ktoré v minulosti sčasti považovali za desivé. Mladé ženy mali byť na koncertoch skupiny Rammstein cielene vyberané do tzv. nultého radu (row zero), ktorý sa nachádza bezprostredne pod pódium, a následne pozývané na večierky po koncerte. Podľa vyjadrení niektorých žien dochádzalo na takýchto večierkoch aj k sexu.


Fanúšička z írskeho Dublinu v máji skupinu obvinila, že jej na takomto večierku proti jej vôli podali bližšie neurčené omamné látky, v dôsledku čoho si nič nepamätala a následne si na tele našla modriny a podliatiny. Samotný Lindemann jej mal robiť sexuálne návrhy.
Šesťdesiatročný Lindemann, ktorý je v súčasnosti s kapelou na európskom turné, obvinenia prostredníctvom dvoch berlínskych právnikov v celom rozsahu odmietol.

Rammstein Till Lindenmann
Zdroj: TASR/DPA
Domov
Zdieľať
Diskusia