Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
16. júna 2023, 7:12
Čas čítania 0:46

PRIESKUM: Ficov Smer zažíva najlepšie časy od volieb, Hegerov pád pokračuje. Pred bránami parlamentu stojí prekvapivá strana

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Mnoho strán by sa do parlamentu nedostalo.

Ak by sa voľby do Národnej rady SR konali začiatkom júna, vyhrala by ich strana Smer-SD so ziskom 19 % hlasov. Nasledovali by Hlas-SD so 17,2 % a Progresívne Slovensko so 14,4 %. Vyplýva to z prieskumu agentúry Ako pre reláciu Na hrane televízie Joj.

Štvrtá v poradí by skončila SaS so ziskom 7,8 %, nasledovalo by OĽaNO a priatelia so 7,1 % a Republika, ktorá by získala 7 %. Do parlamentu by sa dostalo aj KDH so 6,5 % a Sme rodina so 6,2 %.

Pred bránami parlamentu by zostali SNS, ktorá by dostala 4,7 %, aj Demokrati s 2,8 %. Potrebných 5 % by nezískalo ani Maďarské fórum (2,1 %). Aliancia a Modrí, Most-Híd by mali zhodne po 1,3 % a Kotlebovci-ĽSNS 1 %. Strana Za ľudí by získala 0,6 %, Kresťanská únia a KSS zhodne po 0,3 % a 0,2 % by mala Národná koalícia a Práca slovenského národa.

Smer-SD by podľa výsledkov prieskumu získal v parlamente 34 mandátov, Hlas-SD 30 a Progresívne Slovensko 25. So 14 poslancami by v NR SR bola SaS a s 13 poslancami zase OĽaNO a priatelia. Republika by mala 12 poslancov. Zhodne po 11 kresiel by mali KDH a Sme rodina.

Prieskum sa konal od 6. do 9. júna na reprezentatívnej vzorke 1000 respondentov.

Domov
Zdieľať
Diskusia