Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
16. júna 2023 o 13:35
Čas čítania 0:37

FOTO: Ak máš doma tieto kozmetické výrobky, rýchlo ich vyhoď. Známe značky kupujú aj Slováci

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Úrad verejného zdravotníctva SR upozorňuje na viacero nebezpečných kozmetických výrobkov.

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na výskyt nebezpečných kozmetických výrobkov v Európskej únii, ktoré nahlásili do systému Safety Gate/RAPEX (systém EÚ na rýchlu výmenu informácií o nebezpečných nepotravinových výrobkoch) kontrolné orgány na Malte, v Českej republike, vo Francúzsku a v Nemecku. Výrobky sa môžu vyskytovať aj na Slovensku. 

Zakázanú látku zaznamenali v sprejovom dezodorante od značky Tesori d'Oriente, Tesori D'Oriente Hammam aj v toaletnej vode Eau de toilette – vaporisateur spray American Style.

Opaľovacie mlieko Bio Bione podľa skúšky na stanovenie slnečného ochranného faktora neposkytuje deklarovanú ochranu SPF 22, ale iba 4,8. „V dôsledku toho nemusí byť používateľ dostatočne chránený pred UV žiarením, čím sa zvyšuje riziko spálenia alebo rakoviny kože,“ upozornili hygienici.

Krém na ruky Code No. One Paticuliere HandCreme mal obsahovať nepovolenú látku. „Kontrolný orgán v Nemecku uviedol, že vyššie uvedený výrobok sa predával iba firmám určeným na nechtový dizajn a nie konečným spotrebiteľom,“ doplnil ÚVZ SR. Výrobok bol určený pre Rakúsko a Švajčiarsko. 

kozmetikakozmetikakozmetikakozmetika
Zobraziť galériu
(5)
Domov
Zdieľať
Diskusia