Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Daniel Mikolášik
17. júna 2023, 12:51
Čas čítania 0:54

Slováci sa dočkali novej funkcie od Applu: takto detailne po novom uvidíš v mapách Bratislavu či Košice

Kategória:
Tech
Uložiť Uložené
Slováci sa dočkali novej funkcie od Applu: takto detailne po novom uvidíš v mapách Bratislavu či Košice
Zdroj: Refresher (via Apple Mapy), Unsplash (Martin Katler)

Novinka bola predstavená ešte v roku 2021 na každoročnej konferencii WWDC a po dvoch rokoch prichádza na Slovensko.

Ľudia, ktorí vlastnia iPhony, iPady či MacBooky, sa dočkali novinky v aplikácii Mapy od Applu. Nová funkcionalita, ktorá bola v minulosti spustená už vo viacerých krajinách sveta, po novom funguje už aj na Slovensku, informuje portál SvetApple.sk.

Ide o tzv. prieskum okolia v 3D zobrazení, vďaka ktorému si môžeš jednotlivé slovenské mestá pozerať vo väčších detailoch a lepšie sa orientovať v priestore či v skutočných veľkostiach budov alebo iných objektov. Obdobnú funkciu môžeš poznať napríklad z Google Maps.

Nová funkcia v Mapách od Applu na vybraných miestach v Bratislave a Košiciach.
Nová funkcia v Mapách od Applu na vybraných miestach v Bratislave a Košiciach. Zdroj: Refresher (via Apple Mapy)

Novinka bola predstavená ešte v roku 2021 na každoročnej konferencii WWDC, na ktorej Apple oznamuje predovšetkým softvérové novinky a nové verzie operačných systémov. Tie sú zvyčajne spočiatku dostupné len v USA a postupne sa rozširujú aj do ďalších krajín sveta. Po dvoch rokoch sa tak konečne dočkalo aj Slovensko. Testovať sa v našich končinách začala tento rok v máji.

24. apríla 2024, 15:00 Čas čítania 3:05 Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy

Funkciu, ktorá presnejšie znázorňuje cesty, 3D obrysy budov či 3D vyobrazenie pamiatok, si aktivuješ jednoducho. V Apple Mapách klikneš na ikonku mapy v pravom hornom rohu a vyberieš Prieskum okolia. Následne si zvolíš ľubovoľné miesto, priblížiš mapu a gestom vertikálneho potiahnutia dvoch prstov po obrazovke smerom nahor alebo nadol nastavíš 3D zobrazenie.

Vo väčších metropolách funguje táto funkcionalita o čosi lepšie a detailnejšie aj vďaka satelitnému zobrazeniu máp. Už roky ju majú k dispozícii napríklad v európskych mestách ako Praha, Mníchov, Viedeň a ďalších. Na to si však Slováci budú musieť ešte počkať.

Vo väčších metropolách funguje funkcionalita detailnejšie aj vďaka satelitnému zobrazeniu.
Vo väčších metropolách funguje funkcionalita detailnejšie aj vďaka satelitnému zobrazeniu. Zdroj: Apple Mapy
Domov
Zdieľať
Diskusia