Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Lukáš Čelka
18. júna 2023, 9:27
Čas čítania 0:53

Chcú konkurovať drahému Chorvátsku: z Bratislavy lieta nová linka pre dovolenkárov, ktorí obľubujú more aj hory

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Z bratislavského letiska začala lietať nová linka do Čiernej Hory. Destinácia má podľa šéfa letiska obrovský potenciál.

Na Bratislavskom letisku pribudla nová zaujímavá destinácia. Dovolenkári sa odteraz môžu priamym leteckým spojením dostať až do metropoly Čiernej Hory, do mesta Podgorica. Cesta im pritom nezaberie viac než hodinu a pol. O linke, ktorá začala fungovať v sobotu (17. 6.), informovalo letisko ešte v decembri minulého roka. 

Letecké spojenie prevádzkuje spoločnosť Air Montenegro a do Čiernej Hory sa lieta dvakrát týždenne: v utorok a v sobotu. 

„S potešením ohlasujeme priamu linku, ktorá spojí naše krajiny, z Bratislavy do Podgorice. Veríme, že tak prispejeme k návštevnosti Čiernej Hory a jej prezentácii na Slovensku ako krajiny s početnými prírodnými krásami a bohatým kultúrnym dedičstvom. Zároveň sme radi, že priblížime hlavné mesto Slovenska aj našim obyvateľom,“ uviedla spoločnosť Air Montenegro na margo novej linky.

Destinácia má obrovský potenciál aj podľa slov generálneho riaditeľa bratislavského letiska  Dušana Keketiho. „Čiernu Horu považujeme za destináciu, ktorá je čoraz populárnejšia. Nie je to len kvôli moru, ale aj kvôli samotnej hornatej krajine, výnimočným národným parkom, kde majú návštevníci čo objavovať,“ doplnil Keketi. 

19. júla 2023, 14:30 Čas čítania 6:11 Slovák Martin a Nemka Claudi cestujú luxusnou dodávkou: Dali sme výpoveď v práci, auto sme si prerobili za 20-tisíc Slovák Martin a Nemka Claudi cestujú luxusnou dodávkou: Dali sme výpoveď v práci, auto sme si prerobili za 20-tisíc

Mesto Podgorica je vzdialené od mora približne 65 kilometrov. Krajina je známa nielen svojimi plážami, ale zaujímavé sú aj hornaté zálivy a zátoky, ktoré pripomínajú fjordy. Na severe krajiny sú krásne pohoria, najznámejší je Národný park Durmitor. Čierna Hora sa snaží lákať ľudí v čase, keď sa mnohí turisti sťažujú na čoraz drahšie ubytovanie a služby v susednom Chorvátsku. 

Domov
Zdieľať
Diskusia