Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
19. júna 2023, 15:59
Čas čítania 0:41

Tajná párty: Polícia prichytila 12 mladistvých, popíjali v opustenej pôrodnici na Zochovej. Najmladší mal 13 rokov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Najviac – 1,31 promile – nafúkalo iba 15-ročné dievča.

Mestská a štátna polícia zasahovali na tajnej párty v opustenej pôrodnici na Zochovej ulici v Bratislave. Zamerala sa na alkohol u mladistvých a maloletých. Z 18 osôb, ktoré sa tam nachádzali, 12 nafúkalo. Bratislavská mestská polícia o tom informuje na sociálnej sieti.


Najviac – 1,31 promile – nafúkalo iba 15-ročné dievča. Najmladšej, len 13-ročnej osobe bolo v dychu nameraných 0,23 promile, konštatuje polícia. 

V prípade mladistvých a maloletých osôb pod vplyvom alkoholu rozhodujú o pokute sociálne oddelenia miestnych úradov, pod ktoré deti patria. V prípade maloletých vstupuje do procesu aj sociálna kuratela. Rodičia spravidla strácajú nárok na prídavok na dieťa, a to počas troch mesiacov.

Polícia konzumáciu alkoholu netoleruje

Mestská polícia v tejto súvislosti opätovne odkazuje, že nemieni tolerovať konzumáciu ani podávanie alkoholu mladistvým a maloletým.

Preto pravidelne vykonáva dychové skúšky a kontroluje konzumáciu alkoholu nielen v uliciach mesta či podnikoch. V prípade podozrenia, že neplnoleté osoby popíjajú alkohol alebo im ho podávajú v niektorom z bratislavských podnikov, sa môže verejnosť obrátiť na políciu prostredníctvom linky 159, prípadne osloviť niektorú z policajných hliadok priamo v teréne.

Domov
Zdieľať
Diskusia