Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
20. júna 2023, 10:46
Čas čítania 0:30

Po tropických teplotách udrú extrémne búrky. Meteorológovia varujú Slovákov, už vydali výstrahy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Možné búrky so sebou prinesú intenzívne zrážky aj krúpy.

Na západe Slovenska sa môže teplota v utorok popoludní vyšplhať na 33 stupňov Celzia. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahu prvého stupňa pred vysokými teplotami.

Slovensko však v stredu zasiahnu silné búrky, píše iMeteo

Európu zasiahne studený front, ktorý na naše územie prinesie intenzívne búrky. Tie môžu podľa meteorológov napáchať veľké škody. V utorok prejdú cez Francúzsko, Nemecko, Česko a Poľsko a na našom území ich môžeme očakávať už v stredu. Postup búrkového systému si pozri tu.

Intenzívne búrky môžu priniesť silné zrážky, nárazový vietor a krúpy. Portál iMeteo píše, že front prinesie výborné podmienky aj na tvorbu tornád. Ešte stále nie je však isté, akým smerom sa studený front pohne. Ak možné búrky Slovensko nezasiahnu, je potrebné sa pripraviť na horúčavy až 37 stupňov Celzia.

SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia