Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
21. júna 2023 o 19:30
Čas čítania 0:58

VIDEO: V centre Paríža explodovala budova, hlásia 24 zranených

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Požiar vypukol v historickom Piatom obvode Paríža známom aj ako Latinská štvrť.

V jednej z budov v centre Paríža nastala explózia, ktorá spôsobila požiar a budova sa čiastočne zrútila. Zranenia utrpelo 24 ľudí. 


Požiar vypukol v historickom Piatom obvode Paríža známom aj ako Latinská štvrť. Príčinou explózie mal byť podľa miestnych médií únik plynu, polícia to však zatiaľ nepotvrdila.
Medzi zranenými je sedem ľudí vo veľmi vážnom stave, spresnila polícia.

Úrady museli pre požiar evakuovať obyvateľov z okolitých budov a okolie uzavreli. „Výbuch bol mimoriadne prudký,“ uviedla starostka piateho parížskeho obvodu. Na mieste zasahujú desiatky záchranárov a hasičov.

Záchranári pátrajú po dvoch osobách nezvestných po stredajšej explózii v jednej z budov v centre Paríža, uviedla miestna prokuratúra. Zranených je podľa najnovších informácií 24 ľudí, z nich štyria sú vo vážnom stave, informovala polícia.

Záchranári naďalej prehľadávajú trosky budovy. Šéf parížskej polície Laurent Nunez uviedol, že k výbuchu došlo v budove, v ktorej sídli súkromná škola Paris American Academy s výučbou módneho i interiérového dizajnu a výtvarného umenia.


Na mieste zasahovalo viac ako 200 hasičov. Požiar sa im podarilo dostať pod kontrolu, zatiaľ ho však neuhasili. Plamene sa nerozšírili na okolité budovy, ktorých obyvatelia boli evakuovaní. Výbuch však narušil statiku susedných budov, povedal Nunez.

Domov
Zdieľať
Diskusia