Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
24. júna 2023, 16:15
Čas čítania 0:43

Známy miliardár odmietol zlacnené lístky na palubu ponorky Titan. Majiteľ OceanGate ho lákal na bezchybnú bezpečnosť

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Miliardár Jay Bloom dostal výhodnú ponuku na plavbu k vraku Titanicu. Z obavy o svoju bezpečnosť ju však odmietol.

Americký miliardár Jay Bloom odmietol ponuku ponoriť sa k vraku lode Titanic na palube ponorky Titan. Generálny riaditeľ spoločnosti OceanGate Stockton Rush mu tento rok ponúkal lístky na palubu ponorky Titan za zvýhodnenú cenu 150-tisíc dolárov namiesto pôvodných 250-tisíc dolárov, píše The Telegraph. 

Bloom na Facebooku zverejnil SMS komunikáciu medzi ním a Rushom. Stockton Rush bol jedným z piatich pasažierov, ktorí zahynuli na palube ponorky Titan.

Podľa Blooma bol Rush presvedčený o bezpečnosti ponorky. „Bol absolútne presvedčený, že je to bezpečnejšie ako prejsť cez ulicu. Som si istý, že skutočne veril tomu, čo hovoril. Ale veľmi sa mýlil,“ uviedol Bloom. 

Ponuku odmietol

Finančník z obavy o bezpečnosť ponuku pre seba a svojho syna odmietol. Ich miesto na palube obsadili Shahzada Dawood so svojím 19-ročným synom Sulemanom. Najmladší člen posádky do ponorky podľa dostupných informácií ani nechcel nastúpiť. Na dobrodružnú plavbu, ktorá skončila katastrofou, ho nahovoril otec. 

Ponorka Titan, ktorá sa ponárala k vraku Titanicu v Atlantickom oceáne, s najväčšou pravdepodobnosťou implodovala. Podrobnosti tragickej nehody zatiaľ nie sú jasné. V okolí lode, v hĺbke približne štyroch kilometrov, našli roztrúsených až 5 veľkých kusov plavidla. 

Domov
Zdieľať
Diskusia