Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
26. júna 2023 o 14:55
Čas čítania 0:40

Nový posun v prípade 14-ročného Alexa, ktorý chcel sekerou odrezať hlavy spolužiakom. Už spoznal trest, na súde sa priznal

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na súde svoj čin oľutoval.

Iba 14-ročný Alex, ktorý chcel na jeseň minulého roka na spolužiakov zaútočiť sekerou, sa na súde ku všetkému priznal a svoj čin oľutoval. Pred súdom tvrdil, že útok plánoval najmä preto, že ho spolužiaci a učitelia iritovali a vysmievali sa mu. Zaútočiť sa mu však nepodarilo vďaka reakcii učiteľov.

Za tento čin dostal 11 mesiacov v Ústave na výkon trestu odňatia slobody pre mladistvých a tiež psychiatrické liečenie ústavnou formou, píšu tvnoviny.sk.

Nahovoril komplicov

Alex plánoval sekerou zavraždiť svojich spolužiakov ešte v októbri 2022. Svoj čin si dôkladne naplánoval a dokonca nahovoril ďalších komplicov, ktorí mali strážiť dvere do triedy. Vyhrážal sa im, že ich zabije, pokiaľ to neurobia.

Podľa plánov chcel sekerou odrezať hlavy desiatim spolužiakom a dvom učiteľom. Plán mu však nevyšiel, keďže si ho všimli učitelia, ktorým sa ho podarilo zastaviť a privolať políciu.

Na súde vyšlo najavo, že chlapec v minulosti natáčal rôzne videá s tematikou zabíjania a smrti. Ústavná psychiatrická starostlivosť je pre žiaka najlepším riešením aj podľa psychiatrov, ktorí o ňom vypracovali posudok.

Základná škola v obci Mníšek nad Hnilcom, kde chcel 14-ročný chlapec vykonať masovú vraždu.
Základná škola v obci Mníšek nad Hnilcom, kde chcel 14-ročný chlapec vykonať masovú vraždu. Zdroj: TV JOJ/reprofoto
Domov
Zdieľať
Diskusia