Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
27. júna 2023 o 7:29
Čas čítania 0:35

Ďalší problém s novými EČV: Vodičom poriadne skomplikujú parkovanie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Napriek sťažnostiam vodičov rezort vnútra zmenu EČV neplánuje.

Na slovenských cestách už niekoľko mesiacov pribúdajú autá s novými evidenčnými číslami. Viacerí Slováci mali spočiatku problém s dizajnom písma.

S novým typom písma však podľa vyjadrení vodičov majú problém aj parkovacie senzory v nákupných centrách, ktoré ich nedokážu rozpoznať, píše RTVS

Prví majitelia nových tabuliek sa sťažujú, že ich systém v parkovacích domoch nechce pustiť na parkovisko alebo z neho, pretože nedokáže nový typ písma rozoznať. „Oslovujete vrátnikov, musia vás púšťať manuálne cez rampy. Toto je nedoriešené,“ priblížil nespokojný vodič Martin. 

Vodiči už proti novinke spisujú petíciu. Výzvu za zrušenie nového fontu písma na EČV už podporilo približne 2 500 ľudí. Ministerstvo vnútra napriek tomu zmenu neplánuje a uvádza, že by si parkovacie domy mali systém podľa platnej vyhlášky aktualizovať. Niektorí vodiči si dokonca svoje tabuľky upravujú a prelepujú v nich rôzne znaky, aby sa cez konkréte rampy dostali. Tie nepoznajú napríklad rozdiel medzi nulou a písmenom O. 

Anketa:
Zaznamenal/-a si podobný problém? 
Áno.
Nie.
Neviem. 
Áno.
52 %
1631 Hlasov
Nie.
35 %
1097 Hlasov
Neviem. 
13 %
418 Hlasov
parkovisko, EČV
Zdroj: TASR/Ján Krošlák, Roman Hanc
Domov
Zdieľať
Diskusia