Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
27. júna 2023, 20:44
Čas čítania 0:26

Slováci dostávajú cestovné pasy s veľkým omeškaním. Poplatok im nikto nevráti

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ministerstvo sľubuje nápravu, na vrátenie peňazí však žiadatelia nárok nemajú.

Žiadatelia čakajú na svoj cestovný doklad aj niekoľko dní po 30-dňovej lehote. Oddelenia dokladov majú problém s dodávkami čistopisov. Podľa ministerstva žiadatelia aj napriek omeškaniu nemajú nárok na vrátenie správneho poplatku, píše Denník N.

Do nepríjemnej situácie sa dostali občania, ktorí potrebujú nový cestovný pas. Mimoriadna situácia s dodávkami uprostred dovolenkovej sezóny má za následok neskoré vydávanie dokladov. Ministerstvo sľubuje nápravu, na vrátenie peňazí však žiadatelia nárok nemajú. 

„Vzhľadom na aktuálnu situáciu rezort vnútra v súčasnosti vydáva cestovné pasy v lehote do 60 dní. Táto situácia je krátkodobá a v aktuálne nastupujúcej dovolenkovej sezóne ministerstvo vnútra vykonáva všetky dostupné kroky pre čo najrýchlejšie personalizovanie a dodanie dokladov na jednotlivé oddelenia dokladov,“ uviedol rezort.

cestovný pas
Zdroj: TASR/Štefan Puškáš
Domov
Zdieľať
Diskusia