Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
30. júna 2023, 16:29
Čas čítania 0:50

Cestovanie bez lístka sa poriadne predraží. Od 1. júla porastú pokuty v Bratislave astronomicky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Základná sadzba pokuty aj s cestovným bude od júla 111,10 eura. Znížená sadzba, v prípade platby na mieste a do desiatich pracovných dní, bude spolu s cestovným 81,10 eura.

Bratislavskú MHD čakajú zmeny. Okrem cestovného sa od 1. júla zvýši aj výška pokút za jazdu bez platného lístka. Nárast sankcií sa však bude týkať celého Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK), kde okrem Dopravného podniku Bratislava pôsobia dopravcovia Arriva a Železničná spoločnosť Slovensko.


Základná sadzba pokuty aj s cestovným bude od júla 111,10 eura. Znížená sadzba, v prípade platby na mieste a do desiatich pracovných dní, bude spolu s cestovným 81,10 eura.

Aktuálne sú sankcie podľa prepravného poriadku pri základnej sadzbe spolu s cestovným na úrovni 89,90 eura. Pri platbe do 20. pracovného dňa vo výške 69,90 eura a v prípade platby priamo na mieste kontroly 49,90 eura.

Cestovné sa zvýši o 20 % 

V IDS BK sa od 1. júla zvýšia ceny takmer všetkých cestovných lístkov v priemere o 20 percent. Výnimkou sú predplatné cestovné lístky pre deti a mládež od 6 do 18 rokov, ktoré zostanú v aktuálnej výške. Nárast cien dopravný podnik zdôvodnil zvýšenými nákladmi, infláciou a výpadkami v príjmoch samospráv, ktoré sú objednávateľmi verejnej dopravy.

Na cestovnom môžeš prvé tri mesiace ušetriť

Ak si však stihneš kúpiť cestovné lístky do zásoby ešte dnes, na cestovnom dokážeš pekne ušetriť. Podľa Dopravného podniku Bratislava zostávajú všetky cestovné lístky zakúpené pred 1. júlom v platnosti až do 30. septembra 2023.

mhd bratislava
Zdroj: imhd.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia