Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová
3. júla 2023, 13:40
Čas čítania 0:34

Expedíciu k Titanicu za 250-tisíc ponúkali až dodnes, aj keď im implodovala ponorka. Spoločnosť OceanGate musela vypnúť web

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Expedíciu do hlbín oceánu spoločnosť OceanGate stále ponúkala až do 3. júla.

Spoločnosť OceanGate až do dnešného dňa naďalej ponúkala expedíciu k vraku slávneho Titanicu. Na webe spoločnosť ešte v pondelok 3. júla predpoludním ponúkala osemdňové termíny expedície, ktoré by sa mali uskutočniť budúci rok.

Zosnulého šéfa spoločnosti Stocktona Rusha na webe aj po smrti uvádzali ako experta, ktorý by posádku pri expedícii sprevádzal, upozorňuje denník The Independent. 

Expedíciu do hlbín oceánu ponúkali za štandardnú cenu 250-tisíc dolárov, čo je v prepočte okolo 229-tisíc eur. Krátko po tragédii pritom spoločnosť oznámila, že všetky plánované expedície k Titanicu boli zrušené.

O život prišlo päť ľudí

V druhej polovici júna zomrelo na palube miniponorky Titan päť ľudí. Posádku tvorili generálny riaditeľ Stockton Rush spoločnosti OceanGate, britský miliardár Hamish Harding, francúzsky potápač Paul-Henri Nargeolet a pakistanský podnikateľ Shahzada Dawood a jeho 19-ročný syn Suleman.

Analýza ukázala, že trosky nájdené na morskom dne nasvedčujú tomu, že pod hladinou nastala implózia miniponorky.

miniponorka, oceangate, titan
Zdroj: OceanGate
Domov
Zdieľať
Diskusia