Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
4. júla 2023 o 17:40
Čas čítania 0:28

Ak máš kuny, stále si ich v Chorvátsku môžeš vymeniť na týchto miestach. Treba si však dať pozor na chytáky a poplatky

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Kurz bude na všetkých miestach rovnaký.

Od januára 2023 sa v Chorvátsku platí eurom. Mnohým Slovákom sa však mohlo stať, že im z predchádzajúcich rokov zostali nadbytočné kuny. Tie však podľa portálu Novinky.cz môžu turisti v Chorvátsku bezplatne vymeniť do konca tohto kalendárneho roka.

Návštevníci krajiny si môžu neplatné kuny zameniť v každej pobočke komerčnej banky v Chorvátsku, ako aj na pošte a pobočkách agentúry FINA. O kurz sa na týchto miestach netreba obávať, kuny si môžeš vymeniť v pomere 7,5345 kuny za jedno euro.

Naraz si dovolenkári môžu zameniť najviac sto kusov bankoviek a sto kusov mincí. Pokiaľ si teda plánuješ vymeniť väčšiu sumu peňazí, banky si od teba môžu vypýtať poplatky. Mnohé pobočky napríklad vyžadujú, aby človek zámenu väčšej sumy telefonicky ohlásil vopred.

chorvátsko
Zdroj: itradercoin.com, Unsplash/Markus Spiske
Domov
Zdieľať
Diskusia