Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš TASR
6. júla 2023 o 8:30
Čas čítania 0:40

Matovič môže prísť o miesto lídra OĽANO. Hnutie si dalo jedinú podmienku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Septembrové parlamentné voľby budú podľa Matoviča aj súbojom o nového predsedu hnutia.

Koalíciu strán OĽANO a priatelia, Kresťanská únia a Za ľudí povedie predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová. Koalícia v stredu predstavila zloženie kandidátnej listiny do septembrových parlamentných volieb. Na postup do Národnej rady SR bude musieť získať aspoň sedem percent hlasov.

Igor Matovič je na 150. mieste. Líder hnutia NOVA Gábor Grendel má 149. miesto a predsedníčka KÚ Anna Záborská má 148. miesto. Líderka Za ľudí Veronika Remišová kandiduje zo 147. miesta. Na 146. mieste je bývalý podpredseda strany SaS Ľubomír Galko a na 145. mieste bývalý štátny tajomník ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Dušan Velič.


Septembrové parlamentné voľby budú podľa Matoviča aj súbojom o nového predsedu hnutia. „Kto z nás dvoch, či Erika Jurinová, alebo ja, získa viacej krúžkov, väčšiu dôveru našich voličov, ten bude budúcim predsedom nášho hnutia,“ dodal.


Termín na odovzdanie kandidátok uplynul v nedeľu o polnoci. Odovzdalo ju 25 politických subjektov. Predčasné parlamentné voľby sa budú konať v sobotu 30. septembra. Volebná kampaň sa začala 9. júna, končí sa 48 hodín predo dňom konania volieb.

Domov
Zdieľať
Diskusia