Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
6. júla 2023, 13:30
Čas čítania 0:36

Bielorusko vytýčilo ciele jadrových útokov. Nechcete s nami bojovať, odkázal Lukašenko

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Vytýčenie cieľov Lukašenko argumentoval prípadnou agresiou zo strany západných krajín.

Bielorusko predbežne vytýčilo možné ciele útokov jadrových zbraní v súvislosti s „prípadnou agresiou zo strany krajín Západu“. Vo štvrtok to vyhlásil bieloruský prezident Alexandr Lukašenko.


Bieloruský prezident zdôraznil, že Minsk nemá v úmysle jadrové zbrane použiť, no v prípade „agresie voči Bielorusku bude odpoveď okamžitá.“ Dodal, že „ciele boli vytýčené.“


Ruský prezident Vladimir Putin začiatkom roka oznámil, že plánuje v Bielorusku, ktoré je spojencom Ruska, rozmiestniť jadrové zbrane krátkeho doletu. Putin trval na tom, že budú aj po prevoze do Bieloruska pod kontrolou Ruska.

Zbrane na odstrašenie

Lukašenko však zdôraznil, že to on požiadal Putina o rozmiestnenie jadrových zbraní v Bielorusku. „Verím, že nikto nebude ochotný bojovať s krajinou, ktorá má tieto zbrane. Sú to zbrane na odstrašenie,“ povedal.


Šéf Kremľa počas júnového stretnutia s Lukašenkom uviedol, že výstavba skladovacích zariadení určených pre jadrové zbrane bude ukončená do 7. alebo 8. júla a jadrové zbrane budú do Bieloruska prevezené krátko potom.

Danko, Lukašenko
Zdroj: Kancelária predsedu NR SR
Domov
Zdieľať
Diskusia