Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
6. júla 2023, 18:40
Čas čítania 1:05

Slovenskí maturanti majú poslednú šancu získať štipendium vo výške 9 000 €. Tieto podmienky musia splniť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Termín na podanie žiadosti je do 20. júla 2023.

Najšikovnejší tohtoroční maturanti majú poslednú príležitosť podať si žiadosť o štipendium v rámci projektu Študujem doma, Slovensko ma odmení. Študentom ostávajú posledné dva týždne na to, aby sa do 20. júla 2023 zaregistrovali a podali žiadosť o udelenie motivačného príspevku od štátu.

Štipendium vo výške 9 000 eur je určené pre „najväčšie talenty spomedzi slovenských maturantov“ a nadpriemerných študentov, ktorí pochádzajú zo sociálne znevýhodneného prostredia, prípadne „patria do špecifických znevýhodnených skupín“. 

Treba však poznamenať, že každý uchádzač bude individuálne posudzovaný a nárok na štipendium mu automaticky zaniká v prípade, že nebude študovať na vysokej škole na Slovensku.

Základné požiadavky pre uchádzačov

Na to, aby mohli študenti získať štipendium, musia splniť niekoľko kritérií. Tie najdôležitejšie sme pre teba vypísali:

  • riadne ukončené stredoškolské vzdelanie a maturitná skúška v akademickom roku 2022/2023 na slovenskej strednej škole,
  • prijatie na štúdium na vysokú školu so sídlom v SR na akademický rok 2023/2024 (akceptované sú verejné, súkromné aj štátne vysoké školy),
  • denná forma vysokoškolského štúdia,
  • zápis na bakalárske alebo spojené bakalárske a magisterské štúdium v roku 2023,
  • vyplnenie a odoslanie žiadosti o štipendium najneskôr do termínu stanoveného na podávanie žiadostí.

Pri výbere nebudú hodnotiť len známky

V nadchádzajúcom akademickom roku bude štipendium udelené až tisícke uchádzačov v kategórii „najväčšie talenty spomedzi slovenských maturantov“. Z radov nadpriemerných študentov zo sociálne znevýhodneného prostredia alebo špecifických znevýhodnených skupín bude odmenených 550 uchádzačov.

14. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 4:11 KFC alias kapustové fliačky s cukrom: Ktoré jedlá zo školskej jedálne sú najhoršie a ako by ich vylepšil foodbloger Čoje? KFC alias kapustové fliačky s cukrom: Ktoré jedlá zo školskej jedálne sú najhoršie a ako by ich vylepšil foodbloger Čoje?

Pri hodnotení sa budú zohľadňovať nielen študijné výsledky, ale aj účasť na olympiádach či SOČ. Ak ťa štipendium zaujalo, viac sa o ňom môžeš dozvedieť na tomto odkaze, kde sa zároveň môžeš zaregistrovať a požiadať oň.

Kompletné výsledky by mal potom rezort školstva zverejniť najneskôr do 17. novembra 2023.

Domov
Zdieľať
Diskusia