Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
7. júla 2023 o 22:11
Čas čítania 1:00

Do milovaného Ruska priplával Slovák Ján na nafukovacom kolese. Teraz mu hrozí väzenie za nezákonné prekročenie hranice

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Košičan Ján plánoval v Rusku požiadať o politický azyl, nakoniec mu jeho plány nevyšli.

Slovákovi Jánovi M. hrozí v Rusku väzenie. Mestský súd v Kingiseppe ho totiž obvinil z nezákonného prekročenia hranice, ku ktorému došlo ešte začiatkom mája. Informoval o tom Nový Čas. Pre nezákonný vstup sa rozhodol potom, čo mu nebolo udelené vízum.

Košičan mal v pláne pôvodne doplávať na nafukovacom kolese až k hraničnému priechodu v Ivangorode, kde chcel požiadať o politický azyl. Údajne ho zadržali pohraniční príslušníci ruskej Federálnej bezpečnostnej služby na rieke Narva. 


Štyridsaťšesťročný Ján pre Nový Čas ozrejmil, že do Ruska chcel ísť žiť, pretože tam nedošlo k „amerikanizácii šoubiznisu a umenia“. Zároveň tvrdí, že v Európe neexistuje sloboda slova.

V Rusku však nikdy predtým nebol, a tak sa spoliehal, že mu vyjde jeho pôvodný plán. Ten mu nakoniec vyslúžil miestenku vo väzení v Gorelove.

Na príchod do Ruska sa pripravoval celý rok, nakoniec skončil vo väzení

„Aktívne som sa začal pripravovať minulý rok – naučil som sa jazyk a zbieral informácie o možnostiach vstupu. Nemohol som dostať vízum a v Európskej únii sa Rusko považuje za vyvrheľskú krajinu,“ uviedol zadržaný Slovák prostredníctvom právnika.

6. októbra 2024 o 9:30 Čas čítania 6:27 Rusi a Bardejov: Hoaxer sa objíma s primátorom a rodina napojená na Putina tu má prechodný byt. Vyspovedali sme susedov Rusi a Bardejov: Hoaxer sa objíma s primátorom a rodina napojená na Putina tu má prechodný byt. Vyspovedali sme susedov

Poznamenal, že pre zmenu krajiny sa rozhodol najmä pre toleranciu EÚ voči LGBTI komunite či zavádzanie nových pohlaví. Nebol spokojný ani s politikou Európskej únie, a tak sa rozhodol presťahovať do Ruska.

Ján momentálne čaká na rozsudok súdu vo väzení.

Domov
Zdieľať
Diskusia