Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Martina Havranová TASR
9. júla 2023, 18:01
Čas čítania 0:52

Sexuálny škandál v BBC: Moderátor stanice údajne posielal neplnoletému chlapcovi desiatky tisíce eur za jeho sexuálne fotky

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Prípadom sa zaoberá aj britská ministerka kultúry Lucy Frazerová, ktorá obvinenia označila za hlboko znepokojivé.

Britská ministerka kultúry Lucy Frazerová sa v nedeľu rozprávala so šéfom stanice BBC v súvislosti s obvineniami, podľa ktorých jeden z moderátorov tejto stanice zaplatil nemenovanému tínedžerovi tisíce libier za explicitné sexuálne fotografie. Frazerová chcela vedieť, ako stanica pri vyšetrovaní prípadu postupuje, píše TASR podľa správy agentúry Reuters.

„Ubezpečil ma, že BBC (kauzu) vyšetruje rýchlo a citlivo,“ uviedla na Twitteri na margo rozhovoru s generálnym riaditeľom BBC Timom Daviem. Dodala, že vzhľadom na povahu obvinení, ktoré označila za „hlboko znepokojivé“, je teraz dôležité, aby mala stanica priestor na vyšetrenie prípadu a podniknutie náležitých krokov.

Budova BBC.
Budova BBC. Zdroj: TASR/AP Photo/Frank Augstein, File

O prípade informovali ako prvé britské bulvárne noviny The Sun. Citovali matku tínedžera, ktorá tvrdila, že nemenovaný moderátor jej dieťaťu počas troch rokov zaplatil vyše 35 000 libier, v prepočte 41 000 eur, za explicitné sexuálne fotografie. Tínedžer, ktorý mal na začiatku kauzy 17 rokov, údajne takto získané peniaze použil na financovanie svojej drogovej závislosti, konkrétne nákup kreku. 

25. apríla 2024, 9:30 Čas čítania 4:24 Pred 15 rokmi som pleskol kamošku po zadku. Dodnes ma to trápi a myslím na to, ako privilegovaní muži ubližujú ženskej psychike Pred 15 rokmi som pleskol kamošku po zadku. Dodnes ma to trápi a myslím na to, ako privilegovaní muži ubližujú ženskej psychike

Jeho rodina adresovala 19. mája v tomto smere BBC sťažnosť, dotyčný moderátor však nebol okamžite stiahnutý z vysielania. Uvádza to denník The Sun, ktorý okrem iného píše, že rodine za zverejnenie príbehu neplatil, keďže o to nežiadala. „K akýmkoľvek obvineniam pristupujeme veľmi vážne a máme zavedené postupy na ich aktívne riešenie,“ uviedla na margo prípadu britská verejnoprávna televízna a rozhlasová spoločnosť BBC, ktorá je financovaná z koncesionárskych poplatkov.

Domov
Zdieľať
Diskusia