Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
10. júla 2023 o 17:28
Čas čítania 0:37

V Prešove vo veľkom predávajú fejky známych značiek. Finančná správa zaistila obrovské množstvo napodobenín

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Kupovanie falzifikátov môže byť zdraviu nebezpečné v súvislosti s jeho vyhotovením a kvalitou spracovania.

Príslušníci finančnej správy zaistili v troch prevádzkach v Prešove napodobneniny značkového oblečenia, obuvi a módnych doplnkov v celkovej hodnote viac ako 6000 eur, informovala hovorkyňa Colného úradu Prešov Katarína Bebčáková.


Počas kontrol zameraných na ochranu práv duševného vlastníctva a ochrany spotrebiteľa zaistili uplynulý týždeň celkovo 663 kusov falzifikátov. Tie u zákazníka mohli vyvolať klamlivý dojem, že ide o kvalitné, značkové tovary svetových výrobcov.


Bebčáková pripomenula, že riziko kupovania falzifikátov je najväčšie práve v súvislosti s jeho vyhotovením a kvalitou spracovania, ktoré môže byť zdraviu nebezpečné. „Napodobeniny oblečenia a obuvi môžu obsahovať množstvo chemických látok, ktoré pri kontakte s ľudskou pokožkou môžu mať aj karcinogénne účinky,“ vysvetlila.


Predajom, ponukou a skladovaním takéhoto tovaru predajcami dochádza podľa jej slov k porušovaniu práv držiteľov rozhodnutí o prijatí opatrenia na domácom trhu. „V rámci dokazovania pre podozrenie porušovania práv duševného vlastníctva predajcami CÚ požiadal o vyjadrenie oprávnené osoby majiteľov ochranných známok,“ uviedla. CÚ upozorňuje, že v takýchto kontrolách bude pokračovať aj naďalej.

Domov
Zdieľať
Diskusia