Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
11. júla 2023, 18:11
Čas čítania 0:32

MAPA: Extrémne sucho trápi viaceré okresy Slovenska. Tieto okresy sú na tom najhoršie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Aktuálne je evidované extrémne sucho na Orave a výrazné na Záhorí.

Na Orave je evidované extrémne sucho, rovnako aj v povrchovej vrstve v Javorníkoch a oblasti Považia. Výrazné až výnimočné sucho je na Záhorí, Pohroní a v Malých Karpatoch. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

„Deficit pôdnej vlahy pozorujeme už na takmer celom území. Najvyššie hodnoty sú mínus 40 až mínus 60 milimetrov na severozápade Slovenska, lokálne na Orave mínus 60 až mínus 80 milimetrov,“ uviedol SHMÚ.

Priblížil, že v porovnaní s minulým týždňom sa stav meteorologického sucha zhoršil a aktuálne prevládajú na Slovensku normálne až mierne suché podmienky.

Meteorológovia ozrejmili, že veľmi sucho je v Nitre, Hurbanove, Žiari nad Hronom a Žiline a extrémne v Senici a Podhájskej. Deficit zrážok je za posledných 90 dní najvyšší podľa nich v Oravskej Lesnej, Podolínci a vo Švedlári. Nadbytok je zas najvyšší v Žihárci a Rimavskej Sobote.

Domov
Zdieľať
Diskusia