Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
12. júla 2023 o 15:50
Čas čítania 0:43

Zamilovaná Bratislavčanka zaslala falošnému vojakovi viac ako 50-tisíc. Podvodník ju o peniaze oberal 4 roky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Internetovej láske chcela pomôcť odísť z armády.

Polícia varuje Slovákov, aby si dávali pozor na internetových podvodníkov. Muži zákona totiž evidujú ďalší prípad „nešťastne zamilovanej“ Bratislavčanky, ktorá svojej internetovej láske v priebehu 4 rokov zaslala viac ako 50-tisíc eur, informujú na sociálnej sieti.

Neznámy muž jej prostredníctvom sociálnych sietí vyznával lásku, ktorú mu 61-ročná žena z Bratislavy opätovala. Seniorke v konverzáciách tvrdil, že potrebuje financie na uvoľnenie z armády.

„Poškodená bola podať na neznámeho páchateľa trestné oznámenie na jednom z obvodných oddelení PZ v druhom bratislavskom okrese. Na uvoľnenie z armády mu poslala viac ako 50 000 eur,“ priblížili v príspevku.

Páchateľ na internete vystupoval pod menom Max, avšak ako neskôr zistila samotná žena, išlo o podvodníka.

Vystupujú ako bankári, lekári, ale aj vojaci

Polícia upozorňuje, že v uplynulom období sa vo veľkom rozšírili podvody na sociálnych sieťach. Páchatelia sa pomocou falošným profilov prezentujú zvyčajne ako lekári, vojaci či bankári. Potenciálne obete sa snažia skontaktovať pomocou súkromných správ.

3. októbra 2024 o 16:30 Čas čítania 1:17 KOMENTÁR: Zastrašovanie ľudí v nočných podnikoch bude pokračovať. Drogy na tácke by však kukláči mali hľadať na iných miestach KOMENTÁR: Zastrašovanie ľudí v nočných podnikoch bude pokračovať. Drogy na tácke by však kukláči mali hľadať na iných miestach

„V žiadnom prípade sa nedajte nalákať na komplimenty a vyznania lásky od cudzích osôb, ktoré osobne nepoznáte. Tieto profily často využívajú falošné fotky alebo ukradnuté profily reálnych ľudí,“ uzavreli policajti.

Domov
Zdieľať
Diskusia