Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
13. júla 2023 o 14:35
Čas čítania 0:35

Slovenka poslala 42 000 € „príliš dokonalému“ lekárovi z Jemenu. Naletela očividnému podvodníkovi, ktorý chcel prísť za ňou

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Žena doplatila na svoju dôverčivosť.

Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu v prípade 59-ročnej ženy z okresu Ružomberok. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriely Kremeňovej doplatila žena na dôverčivosť a poslala falošnému lekárovi 42 500 eur.

Doplnila, že ženu v júni tohto roka kontaktoval prostredníctvom sociálnej siete neznámy muž a predstavil sa ako lekár pracujúci v Jemene. 

„Po získaní dôvery, pod zámienkou zaplatenia nákladov pre náhradného lekára, ktorý ho v Jemene vymení, jej poskytol e-mailový kontakt na osobu, ktorá všetko zabezpečí. Následne žena podľa inštrukcií vybrala náhradného lekára a zaslala na účet 42 500 eur,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Treba si dávať pozor

Polícia sa v súvislosti s prípadom opäť obracia na verejnosť a upozorňuje na potrebnú mieru opatrnosti pri nadväzovaní nových známostí prostredníctvom sociálnej siete. 

„Najmä s veľmi atraktívnymi a často nerealistickými partnermi. Odporúčame preto rozvážnosť na sociálnych sieťach a neposielať peniaze niekomu, koho nepoznáte,“ zdôraznila Kremeňová.  

Domov
Zdieľať
Diskusia