Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Lukáš Čelka
15. júla 2023, 9:09
Čas čítania 0:21

MAPA: SHMÚ varuje pred vysokými teplotami na západnom Slovensku. Výstraha sa týka týchto krajov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vysoká teplota podľa meteorológov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a vznik požiarov.

Teplota na západnom Slovensku môže v sobotu dosiahnuť 33 až 34 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav preto vydal výstrahu prvého stupňa pred vysokými teplotami.


Výstraha platí v sobotu približne od 14.00 h do 18.00 h. Týka sa Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja. Rovnako aj okresov Veľký Krtíš a Krupina. Očakávaná teplota nie je podľa meteorológov v danej ročnom období a oblastiach nezvyčajná.

„Pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých osôb je však vysoká,“ dodali meteorológovia. Vysoká teplota podľa ich slov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a vznik požiarov.

SHMÚ varuje pred vysokými teplotami.
SHMÚ varuje pred vysokými teplotami. Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia