Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
19. júla 2023 o 18:45
Čas čítania 0:36

Za bežnú jazdu po diaľnici môžeš dostať pokutu až 100 €. Mnohí Slováci nevedia, čoho sa v premávke dopúšťajú

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Šoféri si často neuvedomujú, že sa bežnou jazdou po diaľnici dopúšťajú dopravného priestupku.

Polícia Slovenskej republiky v najnovšom videu upozorňuje vodičov na dopravný priestupok, za ktorý im hrozí pokuta do výšky až 100 eur. V prípade, že vás muži zákona prichytia na diaľnici počas neodôvodnenej jazdy v strednom pruhu, môže vás to vyjsť poriadne draho. Polícia o tom informuje prostredníctvom sociálnej siete.

„Mimo obce na ceste s dvomi a viacerými jazdnými pruhmi vyznačenými v jednom smere jazdy sa jazdí vždy v pravom jazdnom pruhu. V ostatných pruhoch sa jazdí len vtedy, ak je to dôležité na predchádzanie, obchádzanie, otáčanie alebo odbočovanie,“ priblížili.

Policajti dodávajú, že ide o bežnú situáciu, s ktorou sa na cestách stretávajú veľmi často. Jazda v strednom či ľavom pruhu na diaľnici teda podľa dopravného zákona nie je vyslovene zakázaná, no povolená je len vo vyššie uvedených prípadoch.

Ak ťa policajti na diaľnici nájdu počas bezdôvodnej jazdy v strednom pruhu, pokuty za takýto dopravný priestupok sa zvyčajne pohybujú na úrovni 50 až 100 eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia