Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
20. júla 2023, 7:57
Čas čítania 0:44

Nové informácie o prípade brutálne zavraždenej Andrey. Prešetria sudcu, ktorý 9 mesiacov rozhodoval o liečbe

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Súd nariadil ambulantnú liečbu začiatkom júna 2023. K vražde Andrey došlo koncom júna 2023.

Prokurátor navrhol ústavnú liečbu pre Jána M., ktorý v Dubnici nad Váhom brutálne zavraždil Andreu, už v septembri 2022. Sudca Okresného súdu v Trenčíne však o prípade rozhodol až v júni 2023. Ministerstvo spravodlivosti preto rozhodlo, že postup sudcu preverí, informujú Aktuality.sk.

Jána M. prepustili z väzenia v auguste 2022, odkiaľ bol eskortovaný na psychiatrické oddelenie. Podľa odborníka by bol bez potrebnej liečby nebezpečný pre spoločnosť. V septembri 2022 navrhol prokurátor uloženie ochranného psychiatrického liečenia ústavnou formou. Súd však v prípade rozhodol až začiatkom júna v tomto roku a mužovi udelil liečebnú starostlivosť ambulantnou formou. Koncom júna však už Ján M. zavraždil Andreu.

„V súvislosti s postupom a rozhodnutím sudcu Okresného súdu Trenčín ohľadom uloženia ochranného psychiatrického liečenia ambulantnou formou bolo Krajskou prokuratúrou Trenčín zaslané podanie Ministerstvu spravodlivosti Slovenskej republiky,“ informoval hovorca trenčianskej krajskej prokuratúry Marián Sipavý.

Andreu napadol mačetou

K vražde 39-ročnej Andrey z Novej Dubnice prišlo vo štvrtok 29. júna v ranných hodinách pri novej cyklotrase v záhradkárskej oblasti Lieskovec v Dubnici nad Váhom. Podľahla početným sečným zraneniam. Ján M. čelí obvineniu za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy spáchaný surovým spôsobom a so sexuálnym motívom. 

trenčín
Zdroj: Mesto Trenčín
Domov
Zdieľať
Diskusia