Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
26. júla 2023, 10:28
Čas čítania 0:43

Horí už aj v Chorvátsku. Požiare aktivovali míny z 90. rokov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Lesný požiar sa rozhorel v utorok v Splitsko-dalmátskej župe.

Hasiči v utorok večer bojovali s prírodnými požiarmi v oblasti 12 kilometrov južne od chorvátskeho Dubrovníka na pobreží Jadranského mora. „Hurikánový južný vietor, ktorý fúka v Dubrovnícko-neretvianskej župe, poháňa šírenie požiaru na otvorenom priestranstve v oblasti letoviska Dubrovnik Plat,“ uviedol chorvátsky protipožiarny zbor.

S plameňmi bojovalo v utorok približne 130 hasičov z celej krajiny. Dve hasiace lietadlá Canadair, ktoré im mali pomáhať, sa pre silný vietor museli vrátiť, informoval HVZ.

Dubrovnícky portál Du List uviedol, že požiare aktivovali pozemné míny, ktoré zostali po vojne z 90. rokov 20. storočia na kopci Petraca. Oblasť zasiahnutá požiarom sa nachádza len 12 kilometrov od Dubrovníka, hlavnej turistickej destinácie v Chorvátsku. 

Ďalší lesný požiar sa rozhorel v utorok v Splitsko-dalmátskej župe, kde bojovalo s plameňmi 65 hasičov a tri lietadlá. V susednej Čiernej Hore sa v utorok utopili dvaja ľudia a niekoľko osôb utrpelo zranenia, keď more na pobreží rozbúril silný južný vietor, oznámili prístavné úrady v mestách Ulcinj a Petrovac. 

Domov
Zdieľať
Diskusia