Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
27. júla 2023 o 12:50
Čas čítania 0:43

Hrozivý nález v Česku. Mŕtveho novorodenca našli v kontajneri, zrejme v ňom ležal niekoľko dní

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

V Česku ide o druhé násilné úmrtie dieťaťa v krátkom období.

Českí policajti vyšetrujú vraždu novorodenca, ktorého telo našli v kontajneri na posyp chodníkov pri bytovom dome v meste Lipno nad Vltavou. Podľa iDnes práve prebieha pátranie po matke dieťaťa. Prípad polícia rieši od pondelkového popoludnia, ale mŕtve novorodeniatko ležalo v kontajneri pri základnej škole zrejme už niekoľko dní predtým.

Hrôzostrašný nález nahlásil telefonicky na polícii miestny obyvateľ. „Krajskí kriminalisti na mieste vykonali neodkladné úkony a nariadili súdnu pitvu. Vo veci následne začali úkony trestného konania pre podozrenie zo spáchania zvlášť závažného zločinu vraždy,“ opísala policajná hovorkyňa Lenka Krausová.

Polícia žiada o pomoc

Polícia v rámci pátrania žiada o pomoc aj vodičov, ktorých autá sú vybavené kamerovým systémom a v okolí budovy miestnej základnej školy sa pohybovali od 10. do 17. júla. „Ak by si všimli zaznamenaný pohyb vo vyššie uvedenej lokalite a pri spomínanom kontajneri, aby sa tiež ozvali policajtom na linku 158,“ doplnila Krausová.


V Česku ide už o druhé násilné úmrtie dieťaťa za krátke obdobie. Polícia sa od 20. júla zaoberá smrťou dojčaťa v Jihlave. V tomto prípade obvinili kriminalisti z ublíženia na zdraví s následkom smrti štyridsaťtriročnú ženu.

policie čr ilustrační fotky
Zdroj: Policie ČR (ilustrační foto)
Domov
Zdieľať
Diskusia