Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
31. júla 2023, 15:50
Čas čítania 0:51

Aká pracovná pozícia je pre Slovákov najatraktívnejšia? Portál Profesia zverejnil, na aké inzeráty ľudia najviac reagujú

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Najatraktívnejšou pozíciou pre záujemcov o prácu je copywriter.

Stále väčšie množstvo Slovákov chce ísť pracovať do zahraničia. Najčastejšie reagujú na ponuky práce v Nemecku. V prvom polroku bolo uverejnených viac ako 1 800 ponúk na prácu v Nemecku. Spolu na tieto ponuky prišlo viac ako 30-tisíc reakcií. Vyplýva to z dát portálu Profesia.

Druhou najlákavejšou krajinou na prácu pre Slovákov je Česko, na takmer 1 800 ponúk práce prišlo vyše 18-tisíc reakcií. Na treťom mieste medzi obľúbenými krajinami na prácu v zahraničí je Holandsko, inzerátov bolo 510 a reakcií viac ako 16-tisíc. 

„Tento rok bolo na portáli Profesia uverejnených zatiaľ 6 397 ponúk práce do zahraničia. Zatiaľ čo vlani bol priemerný počet reakcií na jednu ponuku 18, tento rok reaguje na jeden takýto inzerát v priemere 24 ľudí,“ priblížila manažérka pre vzťahy s verejnosťou spoločnosti Profesia Ľubica Melcerová.

Žiadané je prekladateľstvo a marketing

Najväčší dopyt je po pozíciách v oblasti prekladateľstva a tlmočníctva. Na jeden inzerát reaguje v priemere 108 ľudí. Medzi najžiadanejšie odvetvia patria aj marketing, administratíva, zákaznícka podpora či obchod. Na inzeráty z oblasti marketingu reaguje v priemere 103 ľudí.

16. mája 2024, 15:00 Čas čítania 2:46 Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom

„Nízky dopyt aj napriek veľkému počtu inzerátov je v oblasti strojárstva, kde bolo tento rok zatiaľ 1 400 ponúk do zahraničia, no priemerný počet reakcií je len sedem. Takmer rovnaká situácia je aj v sektore elektrotechniky a energetiky,“ uviedla Melcerová.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Unsplash/Alex Kotliarskyi
Domov
Zdieľať
Diskusia