Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
31. júla 2023 o 15:15
Čas čítania 0:49

Obetiam ukradol celé majetky, teraz ho chytili slovenskí policajti. Takýmito spôsobmi vylákal peniaze od naivných ľudí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na muža bol vydaný európsky zatýkací rozkaz.

Slovenská polícia odhalila identitu neznámeho páchateľa, ktorý pod rôznymi legendami vylákal od občanov Českej republiky niekoľko miliónov českých korún. Používal na to zámienky ako výpomoc pri liečbe v zahraničí, prísľub budúceho spoločného života po odblokovaní finančných prostriedkov majetného dediča či legendu na investovanie do kryptomien, informovala polícia.

Internetový podvodník využíval sieť rôznych účtov v zahraničí a na Slovensku. K súbežnému koordinovanému zásahu polície došlo v Českej republike v okrese Písek a na Slovensku v okrese Michalovce. Slovenskí policajti zadržali na mieste podozrivého štyridsaťročného R. G., ktorý sa na sociálnych sieťach vydával za osobu M. B.

„Podozrivý R. G. je spolu s osobou H. Š. (51) vyšetrovaný v Českej republike zo spáchania trestného činu podvodu. Na Slovensku je R. G. podozrivý zo spáchania trestného činu legalizácie výnosu z trestnej činnosti, za čo mu hrozí trest odňatia slobody vo výške troch až ôsmich rokov,“ informovala v pondelok polícia na sociálnej sieti.

Pri prehliadke zaistili niekoľko telefónov a platobných kariet

Podozrivého 27. júla umiestnili do cely predbežného zadržania. V dome, v ktorom sa zdržiaval, vykonali domovú prehliadku, pri ktorej zaistili 11 mobilných telefónov, počítačovú techniku a desať platobných kariet k účtom. Česká polícia po zadržaní R. G. iniciovala vydanie európskeho zatýkacieho rozkazu, ktorý 28. júla vydal Okresný súd v Tábore.

Domov
Zdieľať
Diskusia