Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
2. augusta 2023 o 19:49
Čas čítania 0:35

Giganty medzi operátormi na Slovensku uzavreli zásadnú dohodu. Ovplyvní všetkých zákazníkov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zákazníkom Telekomu a O2 sa zlepší pokrytie siete v celej krajine.

Mobilní operátori Telekom a O2 uzavreli dohodu a zákazníkom poskytnú zdieľanú mobilnú sieť 5G.  Dohoda medzi gigantmi zlepší rozvoj a šetrenie nákladov na elektrickú energiu, ktoré prispejú k zlepšeniu kvality životného prostredia. Operátori budú expandovať so sieťou 5G po celom Slovensku, informuje portál vosveteit.sk

„S rastúcimi nákladmi na vývoj sietí prichádzajú na trh aj nové riešenia, ako ich zefektívniť. Teraz je čas zdieľať siete, lebo prechádzame vlnou masívnej modernizácie spolu s nasadzovaním 5G sietí. Všetky siete budú modernizované a je to veľký moment pre operátorov vrátane pozitívneho dosahu v kontexte energií, životného prostredia a udržateľnosti celého sektora,“ informoval José Perdomo Lorenzo, CEO Slovak Telekom a T-Mobile Czech Republic.

Podobné zdieľanie siete funguje vo viacerých krajinách Európy, ako napríklad aj v susednom Česku. Projekt bude vo finálnom štádiu v najbližších dvoch až troch rokoch. Uzavretá dohoda bude rešpektovať nezávislosť gigantov. Operátori informujú, že dohoda sa nedotkne ich konkurencieschopnosti. 

Aktuálne pokrytie 5G siete na Slovensku.
Aktuálne pokrytie 5G siete na Slovensku. Zdroj: Telekom
Domov
Zdieľať
Diskusia