Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Martin Adam Pavlík
5. augusta 2023 o 9:57
Čas čítania 0:32

Hrozia v tvojom meste či dedine povodne? Cez víkend počítaj s búrkami a so silným vetrom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
Hrozia v tvojom meste či dedine povodne? Cez víkend počítaj s búrkami a so silným vetrom
Zdroj: TASR

Tento víkend asi na kúpalisko nepôjdeš.

Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) na strednom a východnom Slovensku platia výstrahy pred povodňami. V okresoch Poprad, Spišská Nová Ves, Gelnica a v časti Košice-okolie pri rieke Bodva vyhlásili dokonca výstrahy 2. stupňa. 

Výstrahy 1. a 2. stupňa však platia pre dážď a búrky pre celú krajinu, a to nielen dnes, ale aj v nedeľu. Víkend teda bude upršaný a sychravý. Odrazom toho bude aj pokles teploty.

„V našej oblasti sa aj naďalej vlní studený front. Nad centrálnym Stredomorím a neskôr nad Karpatskou oblasťou a Balkánom sa na ňom prehĺbi tlaková níž, ktorá bude svojím okrajom zasahovať nad naše územie,“ píše SHMÚ

Búrky budú intenzívne a zosilnie pri nich aj vietor. Najvyššia denná teplota bude 26 až 32 stupňov, na krajnom západe 19 až 25. Teplota na horách vo výške 1 500 m bude okolo 18 stupňov.

SHMU počasie búrky povodne
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia