Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
5. augusta 2023, 18:51
Čas čítania 0:31

Búrkový front zasiahol Chorvátsko. Spôsobil záplavy, hladiny riek stúpajú

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Búrkový front zasiahol Chorvátsko. Spôsobil záplavy, hladiny riek stúpajú
Zdroj: TASR/AP/HINA/Edvard ŠUŠAK/es

Okrem Rakúska a Slovinska priniesla hlboká jadranská tlaková níž intenzívne dažde a búrky aj do Chorvátska.

Na Istrii v piatok popoludní zaznamenali viac ako 6000 bleskov, pri búrkach voda zaplavila ulice miest a obcí najmä v oblasti Kvarnerského zálivu v okolí Rijeky a Opatije, informoval v sobotu rakúsky denník Kleine Zeitung.

Situácia sa nezlepšila ani v sobotu. Stúpajúca rieka Sáva sa na viacerých miestach začala vylievať z brehov, pričom zasiahnuté je aj hlavné mesto Záhreb. Silný nárazový vietor zasa spôsobil škody v meste Zadar ležiacom v Dalmácii.

Občania v oblastiach ohrozených záplavami boli vyzvaní, aby dbali na zvýšenú opatrnosť a cestovali len v nevyhnutných prípadoch. Úrady vydali varovanie pred prívalovými povodňami.

V širšom okolí Karlovca a pozdĺž rozvodnených riek sa stavali bariéry z vriec s pieskom. Z dôvodu zvýšenia hladiny riek Sáva a Kupa bol v piatok otvorený kanál Prevlaka, viaceré retenčné a prepadové nádrže sú na hranici svojej kapacity.

Domov
Zdieľať
Diskusia