Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eduard Starkbauer
6. augusta 2023, 10:39
Čas čítania 0:40

FOTO: Nacionalistická Republika tvrdí, že ju volia Mladí Rebeli. V reklame však používa fotku zo zahraničnej fotobanky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hnutie Republika založili odídenci z extrémistickej ĽSNS.

Hnutie Republika, ktoré používa nacionalistickú rétoriku, sa v predvolebnej kampani sústreďuje na mladých voličov. Prispôsobuje tomu aj svoju vizuálnu komunikáciu. Na jednej z fotiek, ktoré sa v rámci platenej internetovej kampane objavujú používateľom internetu, vidíme usmiate dievča v okuliaroch a so slovenskou zástavou.

Používateľom Twittera však netrvalo dlho, kým odhalili, že fotka dievčaťa pochádza v skutočnosti zo série fotografií určených na marketingové účely z fotobanky Shuttershock. Na iných snímkach sa dievča na slnečnom európskom námestí navyše radostne pohráva aj so zástavami Turecka, Švédska, Chorvátska či Švajčiarska.

Strana, ktorú založili odídenci od extrémistickej ĽSNS na čele s Milanom Uhríkom, sa v prieskumoch verejnej mienky pravidelne objavuje na štvrtom mieste. Medzi mladými voličmi je hnutie, za ktoré kandiduje aj odsúdený extrémista Milan Mazurek a fašistický spevák Ondrej Ďurica, mimoriadne populárne. Podľa IPSOSU by Republiku volilo až 15,6 percenta voličov od 18 do 30 rokov.

Domov
Zdieľať
Diskusia