Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
7. augusta 2023 o 18:51
Čas čítania 0:45

Nové elektronické testy sú oveľa náročnejšie. Zverejnili štatistiky, o koľko menej Slovákov ich úspešne absolvuje

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Test si môže na internete vyskúšať každý a zadarmo.

Pri elektronických skúšobných testoch na vodičské preukazy je zatiaľ vyššia neúspešnosť ako pri ich predchodcoch. Za štyri mesiace a po vyše 26 500 vykonaných elektronických testoch predstavuje až 21 %. Pri pôvodných „papierových“ testoch bolo hodnotených klasifikačným stupňom „neprospel“ priemerne 12 % žiadateľov.

„Policajný zbor je z komplexného hľadiska spokojný s priebehom vykonávania teoretických skúšok elektronickým skúšobným testom z dôvodu zvýšenia počtu vyskúšaných žiadateľov, zefektívnenia činnosti skúšobného komisára a objektívnosti teoretickej skúšky, ako aj zvýšenia úrovne vzdelávania žiadateľov o udelenie vodičského oprávnenia v autoškolách,“ povedala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Z dlhodobého hľadiska očakáva polícia pozitívny vplyv na bezpečnosť cestnej premávky, zníženie počtu dopravných nehôd, ako aj počtu usmrtených osôb v súvislosti s cestnou premávkou. Očakáva aj výrazné obmedzenie, prípadne zastavenie korupčného správania pri teoretickej skúške.


Pôvodné testy ešte podstupujú študenti autoškôl, ktorí mali termín prvej skúšky pred 1. aprílom. „Takíto žiadatelia môžu v súčasnosti ešte vykonávať teoretickú skúšku papierovými skúšobnými testami a následne aj prvú alebo druhú opakovanú skúšku,“ vysvetlila Bárdyová.


Elektronické skúšobné testy na vodičský preukaz sa zaviedli od apríla. Testuje sa v skúšobných miestnostiach na okresných dopravných inšpektorátoch. Elektronický test si možno zadarmo vyskúšať na webe Ministerstva vnútra SR.

autoškola test
Zdroj: MV SR
Domov
Zdieľať
Diskusia