Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
7. augusta 2023 o 14:00
Čas čítania 0:35

Ďalšie výrazne zmeny na čerpacích staniciach: Len za pár dní výrazne stúpli ceny, prekonali ďalšiu psychologickú hranicu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zdražovanie nafty pokračuje, na vine je viacero faktorov.

Na Slovensku sa v pondelok 7. augusta pohybovali ceny benzínu Natural 95 na úrovni 1,69 eura za liter. Liter nafty je momentálne stále o niečo lacnejší, avšak za týždeň jeho cena narástla o niekoľko centov a dnes na neho na čerpačkách zaplatíš okolo 1,60 eura.

Aj tento týždeň sa stále výrazne oplatí natankovať v Česku. Portál ceskybenzin.cz, ktorý mapuje priemerné ceny pohonných hmôt u našich susedov, uvádza, že ceny nafty sa od začiatku mesiaca pohybujú na úrovni 34,50 českej koruny za liter paliva (približne 1,44 eura). V prepočte teda vodiči ušetria až 15 centov za liter.

Nižší rozdiel šoféri zaznamenajú pri tankovaní benzínu. Za liter paliva Natural 95 dnes v Česku zaplatíš v priemere 38,30 českej koruny, teda asi 1,60 eura.

S neustále narastajúcimi cenami na ropnom trhu sa však očakáva, že zdražovanie pohonných hmôt nás neminie. O negatívnej prognóze analytikov sa môžeš viac dočítať v našom článku.

benzínka
Ilustračná fotografia. Zdroj: Unsplash/Engin Akyurt
Domov
Zdieľať
Diskusia