Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
8. augusta 2023 o 11:10
Čas čítania 0:42

FOTO: Turistov v Chorvátsku zaskočil drsný odkaz na zatvorenom obchode. Ste banda opíc, hnevá sa majiteľ na vládu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Povinne zatvorené obchody v nedeľu chorvátski podnikatelia kritizujú.

V Chorvátsku zaskočil turistov drsný odkaz, ktorý si mohli prečítať na zatvorenom obchode. Majiteľ obchodu v ňom nadáva vláde a kritizuje nariadenie, podľa ktorého musia byť chorvátske obchody v nedeľu zatvorené, píše portál TN.cz

„Vážení zákazníci, naša vláda je plná opíc, ktoré zo všetkého robia chaotickú džungľu, takže náš malý obchod je dnes zatvorený (ako väčšina obchodov v Chorvátsku). V súlade s týmto rozhodnutím strávime tento deň na pláži pojedaním banánov a opičením, aby sme dali hold našej vláde (v prípade dažďa budeme popíjať doma alebo v kaviarni, v každom prípade budeme robiť opičiny),“ písalo sa na ozname v angličtine.

„Náš obchod je závislý od cestovného ruchu, takže je naozaj idiotské zakázať nám počas sezóny pracovať. Ale hej... vitajte v Chorvátsku,“ dodal na konci.

V nedeľu povinne zatvorené

Chorvátskych obchodníkov nahneval nový zákon, podľa ktorého musia mať počas všetkých sviatkov a nedieľ prevádzky zatvorené. Toto nariadenie síce má niekoľko výnimiek, keď môžu obchody zostať v nedeľu otvorené, no výrazne komplikuje podnikanie mnohým obchodníkom.

Na Facebooku sa objavila aj fotografia, na ktorej majiteľ iného obchodu turistom odkázal: „Zavreté (politika retardovanej vlády).“

chorvátskochorvátsko
Zobraziť galériu
(2)
Domov
Zdieľať
Diskusia