Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
11. augusta 2023 o 14:25
Čas čítania 0:44

Na vysoké ceny v Chorvátsku už zúria miestni: Takú cenu za kávu nemyslíte vážne, v Paríži je lacnejšia, odkazujú podnikateľom

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Kým pred časom za kávu v Chorvátsku zaplatili približne 5 až 6 kún, dnes zaplatia takmer rovnakú sumu v eurách.

Na zdražovanie v Chorvátsku sa už nesťažujú iba turisti, ale aj miestni obyvatelia. Nepáčia sa im vysoké ceny v kaviarni, ktoré sú podľa ich slov nižšie ako v jednom z najdrahších miest v Európe, informuje denník Danas.hr.

Podľa slov domácich stojí káva vo francúzskej metropole oveľa menej ako v Chorvátsku. Mena sa zmenila, sumy však podľa nich ostali. Kým pred časom tam za kávu platili približne 5 až 6 kún, dnes zaplatia takmer rovnakú sumu v eurách.

Príkladom im ide Paríž

Cena za jednu kávu sa v centre Záhrebu tento rok vyšplhala na viac ako tri eurá. Miestni si myslia, že to je neprimerané, a podnikateľov upozorňujú, že aj v Paríži sa dá káva zaobstarať oveľa lacnejšie. 

„Myslím, že je to drahé. Je to iba voda a pár zrniek. Takže jedno euro je v poriadku,“ okomentoval aktuálnu situáciu v prímorskej destinácii turista z Holandska.

Domáci aj turisti sa v názore na cenu kávy zhodujú. Ak ju dokážu udržať kaviarne v Paríži, musí to byť možné aj v Chorvátsku. Metropola Francúzska dokonca pravidelne aktualizuje interaktívnu mapu, kde si kávičkári vedia vyhľadať najbližšiu kaviareň, ktorá kávu za euro ponúka. 

káva v Chorvátsku
Zdroj: peakpx.com, Wikimedia Commons
Domov
Zdieľať
Diskusia