Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
14. augusta 2023 o 16:00
Čas čítania 0:54

Už zajtra kompletne uzavrú frekventovaný horský priechod na strednom Slovensku. Treba sa pripraviť na komplikácie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vodiči musia strpieť výrazné dopravné obmedzenia a počítať so zdržaním. Horský priechod Donovaly kvôli osádzaniu lávky pre peších úplne uzavrú.

Vodiči cez horský priechod Donovaly v utorok (15. 8.) a stredu (16. 8.) neprejdú. Priamo v obci sa bude osádzať lávka pre peších, preto cestu I/59 od centrálnej križovatky Donovaly smer Ružomberok na dva dni pre dopravu úplne uzavrú. Avizovala to obec na svojej webovej stránke a aj autobusový dopravca, spoločnosť Arriva Liorbus.


Dopravca zároveň cestujúcich žiada, aby zvážili potrebu cestovať do Banskej Bystrice, prípadne využili železničnú dopravu, najmä z Ružomberka do mesta pod Urpínom.


Obchádzková trasa Banská Bystrica – Ružomberok povedie cez Banskú Bystricu – Harmanec – Turčianske Teplice – Martin – Ružomberok, ako aj Banskú Bystricu – Podbrezovú – Mýto pod Ďumbierom – Kráľovu Lehotu – Liptovský Hrádok – Ivachnovú – Ružomberok. Obchádzková trasa Žiar nad Hronom – Ružomberok povedie cez Žiar nad Hronom – Kremnicu – Hornú Štubňu – Turčianske Teplice – Martin – Ružomberok.

Na Donovaly pustia iba domácich 

Ako informovala polícia a riaditeľ investičnej výstavby a správy ciest Banská Bystrica Slovenskej správy ciest (SSC) Miloš Kreth, na Donovaly počas úplnej uzávery pustia iba ľudí, ktorí tam bývajú, prípadne turistov s hotelovými poukazmi.


SSC vykonáva v smere od Banskej Bystrice do Ružomberka stavebné práce na viacerých úsekoch tejto cesty medzinárodného významu. Podľa Kretha ide celkovo o štyri stavby v hodnote zhruba 20 miliónov eur z eurofondov.

19. júla 2024 o 16:30 Čas čítania 9:56 Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození

Práce potrvajú minimálne do konca tohto roka. Vodiči preto musia strpieť výrazné dopravné obmedzenia a počítať so zdržaním. Pri plánovaní cesty by si skôr mali zvoliť horský priechod Šturec, respektíve Čertovicu, v závislosti od cieľového miesta.

Donovaly
Zdroj: TASR/Branislav Račko
Domov
Zdieľať
Diskusia