Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
15. augusta 2023 o 15:40
Čas čítania 0:45

VIDEO: V známom zábavnom parku sa zrútila atrakcia plná ľudí. Zachytili to na video, z Nemecka hlásia zranených

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Príčina nehody nie je doposiaľ známa.

Sedem ľudí utrpelo zranenia pri nehode, ku ktorej došlo v pondelok v najväčšom nemeckom zábavnom parku Europa-Park v obci Rust na juhozápade krajiny. 


Vedenie parku oznámilo, že počas popoludňajšieho akrobatického vystúpenia praskol mobilný bazén a k nemu pripevnené skokanské plošiny. Voda z bazéna zároveň vytiekla do priľahlej vodnej atrakcie nazvanej Atlantica SuperSplash.


Zranenia podľa polície utrpelo päť účinkujúcich a dvaja návštevníci, pričom traja z účinkujúcich boli prevezení do nemocnice na ďalšie vyšetrenia. Príčina nehody nebola bezprostredne známa.

Ide o obľúbenú atrakciu

Europa-Park je vyhľadávanou turistickou atrakciou. Vlani ho navštívilo viac ako šesť miliónov návštevníkov, a to prevažne z Nemecka, ako aj z Francúzska a zo Švajčiarska, v ktorých blízkosti sa nachádza. Je tematicky rozdelený na viacero častí venovaných buď európskym krajinám, alebo aj fantasy svetom.


Konajú sa v ňom konferencie a rôzne podujatia či natáčajú televízne programy. V júni tam vypukol veľký požiar, ktorý si vyžiadal evakuáciu celého parku. Pri tomto incidente sa ľahko zranili dvaja hasiči, všetci návštevníci však vyviazli bez ujmy.

Domov
Zdieľať
Diskusia