Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
15. augusta 2023, 12:20
Čas čítania 0:30

FOTO: Pri Žiline spozorovali medveďa priamo na ceste. Šelmu odfotili blízko obľúbenej cyklotrasy, pozor si majú dávať aj turisti

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na šelmu upozornili používatelia facebookovej skupiny Medvede na Slovensku.

Neďaleko Žiliny spozorovali medveďa, ktorý sa pohybuje v blízkosti populárnych turistických trás. Členka facebookovej skupiny Medvede na Slovensku si medveďa všimla na ceste v blízkosti Strečna.

Fotografiu šelmy vytvorila v blízkosti cyklotrasy medzi obcami Varín a Nezbudská Lúčka. Ide o frekventovaný cykloúsek, na ktorom sa každý deň a najmä počas víkendov pohybuje množstvo ľudí. „Pohyb medveďa medzi Varínom a Nezbudskou Lúčkou. Cyklisti/turisti, obozretnosť majte,“ napísala používateľka k fotke v skupine.

Na príspevok v komentároch reagoval aj ďalší člen skupiny, ktorý pridal vlastnú fotografiu medveďa z rovnakej oblasti a napísal, že mohlo ísť o toho istého jedinca. 

V uplynulých mesiacoch na Slovensku častejšie dochádza k hláseniam o výskyte medveďov. Výskyt miest, na ktorých tento rok došlo k nahláseniu aktivity medveďa hnedého, si môžeš pozrieť napríklad v našom článku

medvede
Zdroj: Facebook/Medvede na Slovensku
Domov
Zdieľať
Diskusia