Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
16. augusta 2023, 10:30
Čas čítania 0:40

V slovenských obchodoch predávali kontaminované mäso a med. Na zozname je aj populárne mäsiarstvo

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Kontrolóri zo Štátnej veterinárnej a potravinovej správy si posvietili na kvalitu výrobkov.

Štátna veterinárna a potravinová správa Slovenskej republiky (RVPS) upozornila na svojom webe na nevyhovujúce produkty v hypermarkete Tesco a v mäsiarstve Domäsko, ktoré spolupracuje so sieťami supermarketov Billa, Kaufland a Tesco.

Kontrolóri našli prítomnosť salmonely v chladenom kuracom stehennom plátku od výrobcu Cedrob v predajni Domäsko v Lieskovci. „Vo vyšetrovanej vzorke bola zistená prítomnosť Salmonella enteritidis v dvoch vzorkách. Inšpektori nariadili prevádzkovateľovi informovať odberateľov o nevyhovujúcom výrobku,“ informujú na webe. Produkt bol po dátume spotreby. Na webe uvádzajú, že bol dodaný z Poľska v množstve 8 400 kg.

Kontrolóri zistili prítomnosť salmonely aj v mäse od toho istého výrobcu s dátumom spotreby do 31. 7. 2023. „Vo vyšetrovanej vzorke bola zistená prítomnosť Salmonella enteritidis. Predmetný výrobok bol dodaný z Poľska v množstve 4 800 kg. Výrobok je už po dátume spotreby,“ uvádzajú na webe. 

Nevyhovujúci produkt našli aj v hypermarkete Tesco v Revúcej. Prítomnosť ciprofloxacínu našli v produkte med lesný, ktorý pochádza z Česka. „Inšpektori nariadili výrobok stiahnuť z trhu a informovať zákazníkov o nevyhovujúcom výrobku,“ informujú o následnom riešení problému. 

Štátna veterinárna a potravinová správa Slovenska
Zdroj: Štátna veterinárna a potravinová správa Slovenska
Štátna veterinárna a potravinová správa Slovenska
Zdroj: Štátna veterinárna a potravinová správa Slovenska
Domov
Zdieľať
Diskusia