Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
17. augusta 2023 o 13:40
Čas čítania 0:28

AKTUÁLNE: Nové informácie o akcii NAKA s názvom Rozuzlenie. Hamran prezradil detaily o obvinených

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Štefan Hamran zvolal tlačovú konferenciu v reakcii na dnešnú akciu NAKA.

Policajný prezident Štefan Hamran na tlačovej konferencii informoval o obvinení Romana Konečného, Vladimíra Pčolinského, Michala Aláča, Jána Kaľavského, Jozefa Khandla, Michala Vyšvádera a exsiskára Martina Ciriaka. Medzi obvinenými sú aj viacerí aktívni policajti a príslušníci Národnej kriminálnej agentúry.

Obvinenia sa týkajú podozrení zo založenia zločineckej skupiny, zneužitia právomoci verejného činiteľa, ale aj z marenia spravodlivosti.

Šéf NBÚ Roman Konečný a Vladimír Pčolinský sú obvinení zo zabezpečovania skreslených alebo nepravdivých informácií SIS, z účelového zbavenia sa nepohodlných príslušníkov NBÚ a z účelového postavenia príslušníkov mimo služby.

Obvinenia v akcii NAKA Rozuzlenie sa týkajú zločineckej skupiny, ktorá mala sťažiť alebo mariť vyšetrovania korupčných a iných trestných činov či navodzovať dojem o manipulácii výpovedí svedkov vyšetrovateľmi, ale aj diskreditovať orgány činné v trestnom konaní. 

Domov
Zdieľať
Diskusia