Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
18. augusta 2023, 16:30
Čas čítania 0:41

Bitcoin padol zo dňa na deň o 9 %. Prsty v tom má aj Elon Musk

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ide o najprudší jednodňový pád bitcoinu od novembra 2022.

Bitcoin sa v noci na piatok náhle prepadol až o 9 % a dostal sa na dvojmesačné minimum. Tým sa vymanil zo svojho úzkeho obchodného pásma z posledných týždňov. Jedným dôvodov je zrejme oznámenie firmy Elona Muska SpaceX, že predala všetky svoje bitcoiny.


Cena najväčšej a najznámejšej kryptomeny sa počas ázijského obchodovania dostala až na 26 172 dolárov (24 011 eur), čo bolo najmenej za dva mesiace. Okolo 10.00 h stredoeurópskeho letného času sa bitcoin podľa portálu CoinMarketCap obchodoval so stratou 7,44 % (v priebehu 24 hodín) po 26 433,46 dolára.


Za najprudším jednodňovým prepadom bitcoinu od novembra 2022, keď skolabovala kryptomenová burza FTX, je okrem všeobecného zníženia rizikového apetítu investorov, ktorý spôsobil výpredaj na globálnych akciových trhoch, aj správa denníka Wall Street Journal, že spoločnosť SpaceX sa zbavila všetkých svojich bitcoinov.


Druhá najväčšia kryptomena ether sa v piatok predpoludním obchodovala so stratou 6,20 % po 1683,96 dolára.


Podľa analytika firmy Bitwise Asset Management Ryana Rasmussena to bol „jeden z najbrutálnejších náhlych výpredajov, aké sme v histórii bitcoinu videli“. Aktuálne sa špekuluje, že výpredaj spustila Muskova SpaceX.

Elon Musk.
Elon Musk. Zdroj: TASR/AP/Ringo H. W.
Domov
Zdieľať
Diskusia