Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
18. augusta 2023, 21:17
Čas čítania 0:45

Talianski turisti v Albánsku nezaplatili v reštaurácii za jedlo. Premiérka im vynadala do idiotov, účet zaplatilo veľvyslanectvo

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Podľa talianskej premiérky išlo o vec cti.

Talianske veľvyslanectvo v Albánsku vyrovnalo nezaplatený účet za dovolenkujúcich Talianov. O vyriešenie záležitosti diplomatov požiadala talianska premiérka Giorgia Meloniová, lebo ide o vec národnej cti. TASR informuje podľa agentúry AFP.

Informácia, že talianski turisti po večeri v stredoalbánskom meste Berat ušli bez zaplatenia, sa dostala do hlavných správ v Albánsku a šírila sa na sociálnych sieťach.
Albánsky premiér Edi Rama incident tento týždeň spomenul aj Meloniovej na stretnutí, keď samotná talianska premiérka dovolenkovala v Albánsku – a okamžite zakročila.

„Na tvári sa jej objavila grimasa a prikázala veľvyslancovi: ‚Choďte, prosím, účet za tých idiotov zaplatiť a vydajte vyhlásenie! Taliansko nemôže prísť takto o rešpekt!‘“ povedal Rama pre taliansky denník La Stampa.

Taliani nezaplatili 80-eurový účet

Talianske veľvyslanectvo v Albánsku v piatok potvrdilo, že zaplatilo účet 80 eur za štyroch ľudí. „Na odporúčanie premiérky Giorgie Meloniovej sme vyrovnali nezaplatený účet skupiny talianskych turistov v reštaurácii v meste Berat,“ uviedla ambasáda vo vyhlásení. 

5. mája 2024, 12:00 Čas čítania 4:14 Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky

„Taliani si ctia pravidlá a platia svoje dlhy a dúfame, že takýto prípad sa nebude opakovať,“ dodala. Niekoľko talianskych médií informovalo, že tento rok na opačnom brehu Jadranského mora dovolenkuje množstvo talianskych turistov, ktorí hľadajú lacnejšie pobyty a tichšie pláže.

Domov
Zdieľať
Diskusia